Multes de fins a 200 euros per conduir amb l'abric posat

Anar al volant amb peces de vestir voluminoses pot ser sancionat per la policia

Tampoc es recomana portar guants
Tampoc es recomana portar guants | Pixabay
NacióDigital
19 de desembre del 2020
Molta gent sap que no es pot conduir amb les xancles a l'estiu o bé amb sabates amb molt de taló pel perill que impliquen i també per la possible sanció que pugui comportar. Ara bé, conduir amb l'abric posat també pot ser motiu de multa? Resulta que sí, i que la sanció pot arribar a ser de 200 euros. 

La Direcció General de Tràfic (DGT) ha preparat una sèrie de mesures de cara el 2021 per millorar la seguretat dels conductors a la carretera. Ara bé, tot i que la majoria de sancions i accions tenen amb veure amb l'excés de velocitat, hi ha altres motius pels quals també podríem ser multats. Un d'ells és conduir massa abrigat. 

El fet de portar abrics voluminosos genera una dificultat de la mobilitat en el conductor que es pot traduir en un major risc a la carretera. Per tant, pot ser motiu de sanció. Per altra banda, igual que passa amb l'abric, tampoc es recomana conduir amb guants malgrat que faci fred, ja que torna a passar el mateix: redueixen la capacitat de moviment i alenteix les reaccions la volant. 

Si bé és cert que no hi ha un apartat específic en el codi de circulació que reguli les multes per portar l'abric conduint, sí que s'estableix que el conductor ha de vestir amb "roba que els permeti llibertat de moviment i garanteixi la seva seguretat".