Joan Blau homenatja el balaguerí Josep Maria Llobet amb «Estàtic», el seu darrer single

La peça ha estat creada juntament amb el músic "Txer", fill del malaurat pintor mort a inicis del 2019

Imatge de la portada del senzill
Imatge de la portada del senzill | Joan Blau
Redacció
18 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:23h


El cantautor Joan Blau i el músic Josep Maria Llobet "Txer" han publicat "Estàtic", una cançó que parla dels sentiments del dol en homenatge a Josep Maria Llobet, pintor de Balaguer mort a inicis del 2019. 

La peça s'inspira en algunes de les obres pictòriques de Llobet i juga amb una hipotètica situació en la que la natura capgira el seu dia a dia i on el sol i la lluna intercanvien les seves tasques. A partir d'aquest fet es relaten diferents situacions que passen entorn dels dos astres.

Aquest darrer treball suposa el retrobament musical de "Txer" i Blau després d'haver participat plegats en altres projectes com "Els trapelles", "Desastres del Kaos" i darrerament en concerts del propi Joan Blau.
 

Joan Blau i Josep Maria Llobet "Txer"  Foto: Joan Blau


"Estàtic" és el setè senzill que ha publicat Blau en el seu repte personal de publicar una cançó al mes, col·laborant amb amics artistes. Totes aquestes cançons formaran part d'un nou disc que es presentarà al setembre de 2021.

La portada és una obra del malaurat del pintor en la qual s'hi veu ell mateix d'esquena entrant en una tela trencada. La peça es pot escoltar a Spotify, Youtube i al web de Joan Blau.

Josep Maria Llobet i Camarasa (1952-2019)
 
Nascut a  el 21 de març del 1952 a Balaguer, va compaginar la seva professió d'arquitecte tècnic amb la seva passió, la pintura. Llobet va explorar diversos estils pictòrics, des del collage al figuratiu fins al surrealisme, tractant amb diferents tècniques com l'aquarel·la, l'aerògraf, l'acrílic, l'oli, així com dibuixos a llapis sanguina i pastell.

La seva pintura sempre es va distingir per l'obsessió per la immediatesa i la quotidianitat, no només per l'instant a representar, sinó també de l'aplicació del color a la tela. Impecable en el dibuix i composició, Llobet va saber trobar l'equilibri entre la racionalitat i la percepció intuïtiva.

Va exposar en nombroses sales de Catalunya i va ser reconegut amb diversos premis. La seva obra arriba al mig miler de pintures.
 
Paral·lelament a la tasca pictòrica, Llobet va ser un dinamitzador cultural a la ciutat de Balaguer potenciant la poesia, la música i el teatre organitzant concerts de música clàssica i posant en escena una vintena d'obres teatrals. Va morir a la seva ciutat natal el 2 de gener del 2019.
 

Josep Maria Llobet amb l'obra que ha inspirat el senzill de Joan Blau Foto: Arxiu familiar