La UdL planteja un pressupost de 93 milions per a l'any vinent, un 3,2% inferior

La UdL augmenta la despesa de personal i també n'ha previst per posar en marxa nous edificis

Redacció
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 9:49h
El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat la proposta de pressupost per al 2021, que és de 93,1 milions d'euros, 3,5 milions d'euros (-3,2%) menys que l'actual.

Tots els capítols es redueixen per assumir l'increment de les despeses de personal, que creixen un 2,4%, pels increments dels complements d'antiguitat i de productivitat del professorat i de les despeses socials, no previstos en el model de finançament de les universitats. En l'ámbit de la despesa, destaca també la posada en marxa de l'edifici Polivalent 2, al campus 1 d'octubre (Cappont), tampoc finançada per la Generalitat. Per a l'aprovació definitiva dels comptes, caldrà abans el vistiplau del Consell Social de la UdL, que es reunirà dilluns.

El gerent de la UdL, Ramon Saladrigues, ha argumentat que el topall en els ingressos per transferències corrents de la Generalitat i les despeses creixents de personal estan dificultant l'equilibri pressupostari que la UdL necessita per garantir la docència i la recerca.

Saladrigues ha afegit que, davant la nova reducció del preu de les matrícules per al curs 2021-2022, caldrà que "la Generalitat compensi amb transferències corrents la reducció dels ingressos de matrícula" i "aprofiti per dotar a les universitats d'un finançament adequat a les necessitats que la societat actual reclama". Altrament, "serà difícil evitar el dèficit pressupostari", ha expressat.

Pel que fa a ingressos, segons ha informat el gerent, es preveu el mateix import dels ingressos reconeguts de l'exercici 2016 -any que es va congelar el model de finançament de les universitats públiques catalanes-, augmentat amb els increments retributius. Tot i que per al 2021 la UdL preveu mantenir el nombre d'alumnes matriculats, els ingressos per matrícules es reduiran, a causa de la disminució dels preus, ha assenyalat.