L'advocada de la família d'Enric Sirvent recorre a l'Audiència l'arxivament del cas

Al·lega que la decisió és "prematura" perquè hi ha diligències pendents i que vulnera els drets fonamentals

Enric Sirvent durant la inauguració de la plaça 1-O
Enric Sirvent durant la inauguració de la plaça 1-O | ACN
Redacció
17 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:33h
L'advocada del ferit més greu l'1-O a Lleida ha presentat aquest dijous un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Lleida contra l'arxivament del cas per part del jutjat d'instrucció 4 en què s'investigaven sis policies espanyols per lesions i contra la integritat física i moral.

En el recurs, la lletrada de la família d'Enric Sirvent al·lega que la decisió del jutge d'instrucció ha estat "prematura" perquè hi ha diligències sol·licitades des de fa un any pendents de practicar. A més, Anna Llauradó considera que l'arxivament suposa una vulneració dels drets fonamentals i que deixa "impune" un fet en què hi ha "prou indicis" que apunten que es va actuar amb violència contra un ciutadà que s'expressava pacíficament.

Llauradó ha explicat que les diligències pendents, "fa un any que estan demanades". Entre elles, la declaració dels Mossos d'Esquadra que estaven al lloc així com l'atestat complet de la policia espanyola de l'1 d'octubre al col·legi de la Mariola, ja que només en van aportar un extracte a la causa, denuncia.

Segons la lletrada, en l'escrit d'arxivament el jutge denega practicar aquestes diligències perquè considera que la instrucció ja s'ha allargat 3 anys i que els Mossos no poden aportar res a la causa.