coronavirus

L'OMS aconsella la mascareta durant les trobades de Nadal

L'organització alerta que Europa està en "alt risc" de patir la tercera onada

per NacióDigital, 16 de desembre de 2020 a les 14:59 |
Nadal amb mascareta | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regió europea de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha avisat aquest dimecres que Europa està en "alt risc" de patir una nova onada de contagis de Covid-19 en les primeres setmanes i mesos de 2021, per la qual cosa ha aconsellat a la població que, de cara a les festes de Nadal, utilitzin mascaretes en les reunions familiars.

"Malgrat alguns avenços fràgils, la transmissió de la Covid-19 a Europa segueix sent generalitzada i intensa. Hi ha un alt risc d'un nou ressorgiment en les primeres setmanes i mesos de 2021, per la qual cosa haurem de treballar junts si volem tenir èxit a prevenir", han assenyalat des de l'organisme.


Per això, l'OMS ha destacat la necessitat que tots els ciutadans compleixin amb la seva obligació per evitar un nou ressorgiment dels casos i que "no subestimen" la importància de les seves decisions perquè aquestes poden influir en l'evolució futura de la pandèmia.


No obstant això, i malgrat els riscos, l'organisme de Nacions Unides ha recordat que hi ha algunes mesures senzilles de complir que la societat pot dur a terme perquè el Nadal se celebrin de la forma "més segura possible".

En concret, l'OMS ha aconsellat posposar o reduir les celebracions religioses i mercats nadalencs en els països que tenen una transmissió comunitària generalitzada, si bé ha destacat la importància que en aquells països amb menor taxa de contagi se celebrin a l'aire lliure, garantint el distanciament físic, la higiene de mans i l'ús de les màscares.


En les reunions a l'interior, fins i tot les més petites, l'OMS ha recordat que poden ser especialment "perilloses" perquè reuneixen a grups de persones, joves i grans, de diferents llars que pot ser que no totes estiguin seguint les mateixes mesures de prevenció d'infeccions.

"Les reunions s'han de fer a l'aire lliure, si és possible, i els participants han d'usar mascaretes i mantenir distància física. Si es porta a terme en interiors, és fonamental limitar la mida del grup i garantir una bona ventilació per reduir el risc d'exposició. Pot resultar incòmode usar màscares i practicar el distanciament físic quan està amb amics i familiars, però fer-ho contribueix significativament a garantir que tots estiguin segurs i saludables", ha recalcat l'OMS.

Pel que fa als viatges, l'organisme ha recomanat evitar qualsevol mitjà de transport que pugui estar "abarrotat", així com seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries, assenyalant a aquestes que han de limitar, posposar o cancel·lar les reunions massives en l'actual context europeu de transmissió.

Finalment, i amb relació a això últim, l'OMS ha demanat als països que adaptin la configuració de les activitats relacionades amb l'esquí per eliminar la possibilitat d'amuntegament, especialment en els interiors. "L'esquí no propaga la Covid-19, però sí que ho fan els concorreguts centres turístics de muntanya. Si bé marcar les vacances d'aquest any pot semblar diferent, encara podem aprofitar al màxim. Desitgem a tots unes felices i tranquil·les vacances d'hivern. Vagi al segur i mantingueu-vos saludables", ha tancat.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació