La Paeria i els sindicats signen el Pacte Social per a la Ciutadania fins al 2023

Pueyo considera el document com "un pas més en el compromís per aconseguir una ciutat millor"

Imatge de la signatura el pacte
Imatge de la signatura el pacte | Paeria Lleida
Redacció
15 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:59h
L'Ajuntament de Lleida i els sindicats CCOO i UGT han signat aquest dimarts el cinquè Pacte Social per a la Ciutadania de Lleida, amb vigència per als anys 2020-2023. Es tracta d'un acord institucional entre la Paeria i els principals sindicats de la ciutat per implementar mesures i compromisos que donin resposta a les necessitats ciutadanes.

La voluntat és aconseguir "una Lleida més connectada, justa, compromesa i cohesionada, que vetlli per prevenir desigualtats i intervenir com a motor de transformació social". El document recull la situació sanitària per la covid-19, posa en valor la persona i la ciutat, i reforça els vincles i la capacitat de cooperació per afrontar les dificultats, els reptes i les oportunitats.

El Pacte Social per a la Ciutadania de Lleida, amb vigència per als anys 2020-2023, l'han signat l'alcalde Miquel Pueyo, i els secretaris generals de la UGT i de CCOO a les Terres de Lleida, José Luís Aguilà i Cristina Rodríguez, respectivament. El document, que promou i defensa els interessos de treballadors, ciutadans i els col·lectius amb majors dificultats d'inclusió social, té els seus orígens en el 1993 quan va començar a fixar mesures per oferir a la ciutat un salari social i com a motor de desenvolupament col·lectiu.

El Pacte Social per a la Ciutadania també inclou els compromisos dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030 i s'alinea a 4 ODS estratègics de la legislatura (Reducció de les Desigualtats, Ciutats i Comunitats Sostenibles, Acció Climàtica i Aliança pels Objectius), alhora que incorpora específicament l'objectiu 5, la Igualtat de Gènere, integrant la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques i assignant accions i projectes concrets a assolir.

El Pacte està estructurat en quatre eixos estratègics: Governança i excel·lència operativa; Imatge, projecció i promoció de la ciutat, Igualtat, diversitat i inclusió social, i Emergència climàtica, ambiental i sanitària.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha dit que el pacte "és un pas més en el compromís per aconseguir una Lleida millor" i, a la vegada, "reforça els vincles i la capacitat de cooperació, amb un missatge d'esperança per a la ciutat i la societat". Pueyo, que ha agraït la voluntat d'entesa i el treball per part de les parts implicades, ha indicat que el document està alineat i relacionat amb el Pla d'Acció Municipal (PAM) i amb la Mesa Transversal per a la Recuperació de la Ciutat.

El secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luís Aguilà, ha dit que "cada participant ha sigut un carrer i que totes i tots han confluït en una gran plaça, que és el pacte, per treballar per una ciutat més social i segura, i que no viu d'esquena a la ciutadania".

La secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, ha afirmat que el pacte "és obert i dinàmic per adaptar-se als reptes de futur i als canvis que es puguin produir i més davant la situació d'incertesa per la pandèmia".