El Patronat de la residència de Tremp nega una situació de «descontrol»

La gestora del geriàtric assegura que Salut va canviar la direcció del centre dos dies després d’intervenir-lo i assegura que s'han complert “responsablement” tots els protocols

Imatge de la façana posterior de la residència Fundació Fiella
Imatge de la façana posterior de la residència Fundació Fiella | Fundació Fiella
12 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:37h
El Patronat Fundació Jaume Fiella de Tremp, que gestiona la residència Fundació Fiella de la ciutat, ha defensat el seu paper davant el brot de coronavirus que està patint el centre, assegurant que sempre s’hi han complert “responsablement” tots els protocols, que s’ha tingut la “màxima cura” per tots els residents i negant que la situació hagi estat de “descontrol”, tal com va manifestar dijous la gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny

Ho ha expressat en un comunicat en què també ha negat que hi hagi hagut manca de registres, tal com també va denunciar el Departament de Salut. El Patronat afirma que “s’ha assegurat en tot moment l’atenció humana, higiènica, mèdica i farmacològica dels residents”, amb el suport del CAP de Tremp i de l’Hospital del Pallars i “amb un esforç molt gran de tot el personal de la residència”. A més, explica que el geriàtric ha passat totes les inspeccions i controls de Salut, obtenint la classificació de residència verda de la Generalitat de Catalunya.

Segons la seva versió, Salut va comunicar al Patronat la intervenció de la residència el dia 26 de novembre, dos dies abans de fer-ho públic i quan ja s’havien patit set defuncions. En aquell moment Salut els va informar que la direcció aniria a càrrec de l'Associació de Benestar i Desenvolupament (ABD), tot i que dos dies més tard, el 28 de novembre, la conselleria canviaria la direcció del centre, aquest cop a l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).

Al mateix comunicat, el Patronat reconeix l’”elevat” nombre de contagis a l’inici del brot, que han portat a viure unes setmanes “d’una dolorosa situació excepcional”. Segons l’entitat, els llocs de treball del personal infectat no van poder ser suplerts amb nous treballadors donada “la impossibilitat” de poder contractar nou personal i malgrat intentar-ho per diversos mitjans. Els nombrosos contagis, asseguren, han suposat “una situació de gran estrès” a la residència.

Per últim, el Patronat Fundació Jaume Fiella ha lamentat “profundament” la mort dels residents i s’ha sentit “proper” a les famílies que han perdut un ésser estimat, tot compartint el “dolor” de tota la ciutat de Tremp i del Pallars. Agraeix les mostres de suport que ha rebut “de forma personal i a través de les xarxes” el Patronat, les religioses de Maria Immaculada, la direcció del centre i molt especialment el personal, que “de forma exemplar, s’ha dedicat a pal·liar els efectes de la pandèmia”, conclouen.

Recordem que el passat dia 12 la residència va emetre un primer comunicat en el qual assegurava que el centre havia seguit tots els protocols sanitaris de seguretat, inclosa la sectorització (aïllament) dels residents. El brot de la residència Fundació Fiella ja ha provocat la mort de 45 persones. Actualment continua actiu i afecta 43 treballadors i 89 residents, dels quals 12 es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars.

 Llegeix el comunicat íntegre del Patronat Fundació Fiella de Tremp