Reis Mags

Lleida sí podria tenir cavalcada de Reis

La Paeria no descarta una rua dels Reis d'Orient amb un recorregut adaptat i sense fer-lo públic per evitar aglomeracions

per Redacció, 11 de desembre de 2020 a les 08:10 |
Imatge del rei Gaspar de Lleida | Paeria Lleida
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Lleida no descarta dur a terme una rua dels Reis d'Orient, en funció de les restriccions del moment. Tot i això es planteja fer un recorregut adaptat i sense fer-lo públic per evitar aglomeracions. Una de les principals novetats del programa d'activitats de Nadal que ha presentat aquest dijous la Paeria serà l'espectacle artístic i visual que es podrà veure al pavelló Barris Nord els dies 2, 3, 4 i 5 de gener.

En total, s'oferiran 24 funcions amb un aforament limitat a 500 persones per espectacle que permetrà, però, arribar a 12.000 persones. Les entrades s'hauran de reservar prèviament. L'alcalde Miquel Pueyo ha dit que seixanta persones entraran a treballar al pavelló el 30 de desembre per deixar-ho tot a punt.


L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa les activitats de Nadal mantenint l'essència de la celebració en la mesura del possible, amb totes les limitacions i mesures de prevenció que marca la pandèmia i una atenció centrada especialment en els més petits.

L'alcalde Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Festes, Ignasi Amor, ha presentat els actes que tenen com imatge central un arbre de Nadal on les tradicionals boles conviuen amb elements que s’han incorporat en el dia a dia de l’emergència sanitària, les mascaretes i el gel hidroalcohòlic.


Cartes al Camarlenc

En lloc de la visita del Camarlenc als barris de la ciutat per recollir les cartes dels infants, la Paeria instal·larà vint bústies reials als diferents barris de Lleida, incloent-hi Sucs, Raimat i Llívia. Les bústies es repartiran la setmana del 21 de desembre.


Per afavorir que els infants duguin els seus desitjos a aquests punts de recollida, el Camarlenc emetrà el dia 23 un missatge per Lleida TV i per les xarxes socials de la Paeria convidant-los a fer-ho. A més, els dies 30 i 31 de desembre, també recorrerà alguns carrers de la ciutat. Per evitar aglomeracions, no es farà públic el recorregut.

Espectacle al Barris Nord

Una de les principals novetats del programa és l'anunciat espectacle artístic i visual que es podrà veure al pavelló Barris Nord que tindrà lloc entre el 2 i el 5 de gener. S'oferiran 24 funcions amb un aforament limitat a 500 persones per espectacle que permetrà arribar a un total de 12.000 persones. El sistema de reserva d'entrada serà com el que ja es va usar per al Fase Cultura o per a les Festes de la Tardor. L’alcalde ha avançat que 60 persones entraran a treballar-hi el dia 30 de desembre per deixar-ho tot a punt en un temps rècord.

Reis d'Orient

El dia 5 al vespre s'emetrà per Lleida TV i per les xarxes de l'Ajuntament de Lleida el missatge dels Reis d'Orient, que enguany estaran representats per tres personatges lleidatans que guarden molta semblança amb l'exregidor de la Paeria, Antonio Chico (Melcior), l'infermera jubilada Anna Jiménez (Gaspar) i el cantant de Koers, Kelly Isaiah (Baltasar). Miquel Pueyo ha informat que no es descarta realitzar una rua de Reis, en funció de les restriccions del moment. En tot cas, com en el cas del Camarlenc, es planteja fer un recorregut adaptat i sense fer-lo públic per evitar aglomeracions.

D'acord amb aquesta lògica, també hi haurà algunes actuacions musicals a l'Eix Comercial i a la Zona Alta però tampoc no s'avançarà el dia i l'hora perquè no es generi efecte crida.

Trenet, il·luminació i mercadets

Algunes de les activitats Nadal ja estan en marxa, com ara el trenet de Nadal, que connecta els aparcaments dissuasius com el de Camps Elisis o Cappont amb l'Eix Comercial. Serà gratuït i estarà operatiu fins el 10 de gener. Així mateix, des de divendres passat ja estan enceses les llums de Nadal al conjunt de la ciutat i amb els quatre arbres ornamentals fets per l'Institut Municipal d'Ocupació, situats a les places de la Paeria, de Sant Francesc, de Ricard Viñes i de Ramon Berenguer IV.

 

Participació