VÍDEO La Paeria presenta «Serem aurora», la nova nadala lleidatana

13 músics locals han participat en aquesta nova cançó nadalenca

11 de desembre del 2020
Actualitzat a les 15:31h
Detall del clip de la nova nadala
Detall del clip de la nova nadala | Paeria Lleida

Lleida té des d'aquest divendres una nova nadala. La Paeria ha presentat la nova peça, encarregada a artistes de Ponent i de diverses parts de Catalunya que han posat música i veu per amorosir les festes del 2020 i fer-se visibles en un any en el qual les restriccions han flagel·lat el món cultural.

La planta noble del consistori ha estat l'escenari on s'ha escoltat per primer cop "Serem aurora", una obra feta per 12 artistes i grups locals.

La música i la producció ha estat feta per Irineu Grosset a partir d'un fragment d'"El cant dels ocells" i la lletra l'ha feta Meritxell Cucurella-Jorba. En total són sis veus que les prenen part d'aquest clip, enregistrat per parts a causa de les restriccions del Covid-19 a la ciutat de Lleida.

Els artistes que han participat en aquest projecte són: Rabadàb, Éphona, Ese de la cinta, Heura Gaya, Kelly, Meritxell Cucurella-Jorba, Ònia Tomàs, Tole Torelli, Uènsdei, Valdivia, Blue col·lectors i 131.GD. 

La Paeria va encarregar al Grup Enderrock que coordinessin la creació i producció d'una nadala que comptés amb la participació d'artistes locals, i que respectés una sèrie d'idees motor que es volien traslladar: esperança, any nou, diversitat i Món. La nadala 'Serem aurora' és producte d'aquesta aspiració, i vol ser escoltada més enllà de la ciutat, amb un missatge proper, local, però alhora universal, segons ha dit l'alcalde Miquel Pueyo.

El Paer en cap ha expressat la seva il·lusió per poder oferir a la ciutadania aquesta obra musical en un context tan complicat com el d'enguany. "M'agradaria que fos la sintonia de la nostra vida en aquest espai de transició entre les incerteses, fins i tot, la tristesa i el dolor de l'any 2020, i l'esperança que s'albira en l'aurora a què fa referència la cançó", ha manifestat.

Pueyo ha assenyalat que s'ha volgut crear "una Nadala laica" amb la voluntat que representés la gran diversitat de la Lleida actual i "on tothom es pogués sentir representat".

Lletra:

Com és que aquesta tonada nostra... .
..s’ha filtrat ara, avui, aquí?
Veniu, va, cantem-la (tots) junts serem aurora.

Fora fa fred però tenim fam de primavera:
cantarem una Nadala
samplejada
pluralitzada
capolada
il·luminada...
trossejada
reivindicada
capgirada
...explosionada!
 
Que dir Lleida és dir cançó.
Que moltes veus ara són clamor.
Cridarem, xisclarem, cantarem pau, justícia i llibertat!

Ei, tu! Jo de gran vull ser gitana o negra!
Com tu, com jo, com ell!
Mira quin gran lluminar!
Xarons i carrinclons, elegants i moderns.

Elegants i moderns
Tots mesclats amb tots mesclats amb tots.
Veniu, va, cantem-la (tots) junts serem aurora.
Frontalera
ufanera
baladrera
juganera
festivera
guerrillera
punyetera
...fetillera!

No volem ser lluny de tot,
esborrem fronteres i barreres.

Que dir Lleida és dir cançó.
Que moltes veus ara són clamor.
Cridarem, xisclarem, cantarem pau, justícia i llibertat!