El Rosal de Tàrrega mostra en una exposició els seus 100 anys

S'hi poden veure fotografies i diferents objectes com ara els neulers originaris o embalatges antics

Redacció
09 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:02h
El vestíbul del Palau dels Marquesos de la Floresta de Tàrrega acull fins al 5 de gener l'exposició "100 anys endolcint la vida de les persones". La mostra recorre la història de l'obrador El Rosal, fundat l'any 1920 per Josep Serrà i Solà i que la seva família va traspassar l'any 2001 a l'Associació Alba, entitat que l'ha convertit en un projecte d'economia social.

L'exposició mostra fotografies antigues de l'obrador, de la botiga que la marca va tenir a Tàrrega i de moments familiars, així com objectes antics del dia a dia de l'obrador. Com a curiositats, s'hi poden veure els neulers originaris i els pals de fusta amb els que els fills del fundador hi feien les neules i els 'cubanos' o diferents embalatges antics.

Diferents plafons informatius expliquen al visitant les curiositats dels primers vuitanta anys de l'obrador El Rosal en mans de la família Serra i de la posterior etapa en què l'Associació Alba va passar a liderar el projecte. Així mateix, els visitants poden veure a través d'un vídeo diferents imatges de l'obrador actual i del procés de l'elaboració de les galetes. 

L'exposició del centenari de El Rosal, que es va inaugurar dilluns, comparteix espai també amb la botiga que obre cada Nadal el Grup Alba al centre de Tàrrega i on es poden comprar tant les galetes com altres productes amb els quals es confeccionen els seus lots de Nadal.