La policia evita l'enfrontament entre CDR i ultres de Vox a la plaça de la Paeria

La concentració del partit d'ultradreta ha tirat endavant enmig de crits contraris

Redacció
06 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:18h
Exemplars de la Constitució han estat cremats a Lleida
Exemplars de la Constitució han estat cremats a Lleida | ACN
Una cinquantena de manifestants dels CDR s'han concentrat aquest diumenge en un extrem de la plaça de la Paeria de Lleida en resposta a l'acte que Vox havia convocat al mateix punt. A les 11 del matí però, un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha evitat que els concentrats accedissin a l'interior de la plaça per evitar encaraments amb simpatitzants de Vox.

Els concentrats han cremat fulls amb articles de la Constitució i també han cridat consignes contra el partit, com ara "Catalunya antifeixista", "fora feixistes dels nostres barris" o "el líder de Vox és un violador", en referència a l'exlíder del partit a Lleida jutjat a finals del passat novembre per haver abusat de persones amb discapacitat. No hi ha hagut incidents.

Els CDR han convocat la manifestació a les 11 del matí a la plaça de la Paeria, una hora abans del que estava previst l'acte de Vox. En arribar, però, s'han trobat amb un fort dispositiu policial que els ha impedit l'accés a la plaça. Els manifestants han denunciat que els agents no els hagin deixat accedir-hi quan, en canvi, sí que han deixat passar a tota la gent que passejava pel carrer Major. També han dit que els agents els han amenaçat amb denunciar-los si intentaven entrar a la plaça.

Des d'aquest punt, els manifestants han cremat diversos fulls on havien imprès alguns dels articles de la Constitució i també han cridat les primeres consignes en contra de Vox quan alguns dels simpatitzants dels partit han començat a arribar a la plaça.

L'acte del partit ultradretà ha començat a les 12 del migdia i ha aplegat una vintena de militants i simpatitzants, entre ells les diputades de Vox al Congrés Mireia Borrás i Carla Toscano. Les dues diputades han estat les encarregades de llegir el manifest, mentre els manifestants contraris han entonat crits en contra del partit. Això ha dificultat que els simpatitzants de Vox poguessin escoltar amb claredat el missatge que les diputades intentaven traslladar.