Mapa interactiu

MAPA Com impacta a les aules l'evolució de la pandèmia?

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 23 de setembre.

552 dels 5.104 centres educatius acumulen 792 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dijous. Es tracta d'una xifra molt baixa en relació a les que es van assolir a finals d'octubre, quan es va arribar al sostre de 3.504 grups tancats, així com el nombre de persones a casa a causa d'algun positiu s'ha reduït de 85.994 a 19.071, en el mateix període. En tot cas, el nombre d'aules tancades ha crescut respecte les 696 de dimarts i fins ara ja s'han detectat 30.426 positius als centres educatius, 1.580 dels quals, els darrers deu dies.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de persones confinades, 18.156 són alumnes (un 1,26% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 27.414 positius. A banda, però, hi ha també 881 docents i personal PAS i PAE confinats, i 34 externs. Així mateix, hi ha quatre centres totalment confinats: a Terrassa (Atlètic Terrassa Hockey Club), Gósol (escola Santa Margarida), Torre-serona (escola El Roser) i el Bruc (lar d'infants la Cadireta). Un 10,8% dels centres, però, tenen com a mínim una aula tancada, molt per sota del 30,3% a què es va arribar a finals d'octubre.

3,4%centres afectats
174 dels 5.105 centres educatius tenen una o mes aules confinades, un 60,3% per sota del mateix dia del curs passat, i es distribueixen en a 87 municipis diferents.
238aules tancades
Més de 200 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, un 60,5% menys que fa un any, però cap centre està totalment clausurat.
7.016persones confinades
De les quals, 6.704 confinats són alumnes (el 0,47% del total), 301 són docents i personal PAS i PAE (0,18%), i 11 és personal extern.
4.150positius detectats
Dels quals, 754 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 3.811 positius detectats a alumnes (0,26% del total d'alumnes), 339 a docents i personal PAS i PAE (0,21%), i cap a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar
​ Participació