Protecció Civil homologa els plans d’autoprotecció dels aeroports de Reus i de Lleida-Alguaire

També dona el vistiplau al pla d'IQOXE en considerar que ha corregit les mancances detectades en les versions anteriors

Redacció
02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:31h
L'aeroport Lleida-Alguaire
L'aeroport Lleida-Alguaire | ACN
La Comissió permanent de Protecció Civil ha homologat aquest dimecres cinc plans d'emergències municipals i 30 d'autoprotecció d'activitats i instal·lacions. Entre aquests darrers s’ha homologat el Pla d'Autoprotecció (PAU) de l’aeroport de Reus, el de l’aeroport de Lleida-Alguaire i el d’una desena d’instal·lacions industrials afectades per la normativa de risc químic.

Entre aquestes hi ha l’empresa IQOXE que disposa des d’ara del PAU homologat, un cop que l'empresa ha corregit les mancances detectades en les versions presentades anteriorment. Els cinc plans municipals per riscos naturals i tecnològics són els de Santa Eulàlia de Riuprimer, la Cellera de Ter, Cruïlles, Monells i Sant Sadurí de l'Heura, Sant Pau de Segúries i Ivorra.

Entre els 30 PAU aprovats hi ha instal·lacions municipals, residències, esdeveniments i empreses privades. Per demarcacions, són 19 a Barcelona; 4 a Tarragona; 4 a la Catalunya Central; 1 a Girona i 1 a Lleida.

Cal recordar que la darrera reunió de la Comissió Plenaria de Protecció Civil es va celebrar el mes d’octubre, i es van homologar 33 plans d’emergències municipals i 150 plans d’autoprotecció.