Balaguer obrirà el Nadal amb l'encesa de llums i l'arribada dels emissaris dels «Reixos»

La capital de la Noguera augmenta el protagonisme de "Polsim", la figura que porta la màgia nadalenca

Imatge de les tres patgesses de Balaguer
Imatge de les tres patgesses de Balaguer | Paeria Balaguer
Redacció
01 de desembre del 2020
Actualitzat a les 19:35h
Balaguer donarà el tret de sortida de les Festes de Nadal amb l’encesa de llums que tindrà lloc aquest proper divendres dia 4 de desembre a les 19.30 h a la plaça del Mercadal, amb la rebuda de "Polsim", personatge que forma part d’aquest nou relat que des de fa dos anys la Paeria està introduint en la cavalcada de Reis, anomenats "Reixos" a la capital de la Noguera. 

També s’encendrà l’estel de Nadal i els llums de la ciutat per part del paer en cap, Jordi Ignasi Vidal i un representant de les associacions de comerciants Balaguer 2021 i del Centre Històric. Així s’ha donat a conèixer aquets dimarts durant la presentació dels actes previstos.
 
D'aquest acte n’ha parlat el paer de Cultura i Comunicació, Arnau Torrente, que explica que justament una de les novetats d'aquest any és la introducció del personatge "Polsim", que tot i que l'any passat ja va ser present a la cavalcada, aquest any serà l'encarregat de l'encesa de les llums de Nadal, en simbolitzar la llum i que actuarà com a narradora de totes les festes.

Aquesta figura, juntament amb les patgesses i la Missatgeria dels Reis, que vindran a la ciutat la setmana següent en el marc del Mercat de Santa Llúcia, volen construir un relat per travar el discurs de Nadal a la capital de la Noguera, lligat amb les campanyes comercials o les activitats paral·leles que es puguin fer. Torrente ha destacat que aquest serà un personatge que parlarà llenguatge de signes amb llengua catalana per què aquest sigui un projecte cada cop més inclusiu.    
 
Ester Guarné, paera de Promoció econòmica i empresa, ha explicat que divendres es presentaran les diferents campanyes preparades associacions de comerciants de Balaguer, l’ACB i la del Centre Històric i acte seguit es farà a 2/4 de 8 del vespre l'encesa oficial dels llums de Nadal. Guarné fa una crida als balaguerins i balaguerines a comprar a Balaguer, on ha dit, hi ha "una àmplia oferta que permet trobar de tot".