Llum verda als plans de recuperació de Lleida i el Baix Segre pel confinament de l'estiu

Els municipis accediran a un fons de 1,5 milions per pal·liar els efectes dels tancaments

Imatge d'un carrer de Lleida semibuit durant el confinament
Imatge d'un carrer de Lleida semibuit durant el confinament | Jordi Ubach
Redacció
01 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:26h
El Govern ha donat llum verda als plans específics de recuperació econòmica i social de la ciutat de Lleida, el Baix Segrià i la Conca d'Òdena a proposta del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. A través d'un Decret llei, l'executiu ha aprovat el paquet de 2,5 milions en ajuts del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) per als municipis d'aquestes àrees. En concret, 1,5 milions a Lleida i el Baix Segrià, i un milió més a la Conca d'Òdena, on s'inclouen els municipis d'Igualada, Vilanova de Camí, Òdena i Santa Maria de Montbui.

Aquesta línia de subvencions extraordinària i urgent vol servir per reactivar el mercat laboral i l'activitat econòmica en uns territoris que s'han vist afectats per tancaments perimetrals per la covid-19.
La finalitat de la mesura és impulsar projectes ocupacionals i de foment de l'activitat econòmica que permetin crear i mantenir ocupació de qualitat, consolidar l'activitat dels sectors productius generadors d'ocupació i possibilitar la inserció sociolaboral de les persones més desafavorides.

Les administracions del territori seran les destinatàries d'aquest fons i les encarregades d'elaborar i implementar els plans de recuperació econòmica i social amb l'acompanyament de SOC.