Andorra proposa formar part de manera provisional de l'Alt Urgell

El país pirinenc pretén així esquivar el confinament a Catalunya i França

Un corredor a Andorra, el primer dia de desconfinament especial
Un corredor a Andorra, el primer dia de desconfinament especial | ACN
NacióDigital
30 de novembre del 2020
El confinament perimetral municipal a Catalunya, que passarà a comarcal en breu, i el de França estan afectant de valent l’economia d’Andorra, que depèn en gran part del turisme i del comerç que en genera. Per això, el país esta intentant buscar estratègies i aliances per tal de poder atenuar i esquivar aquestes restriccions tan dures.

Una solució seria, segons el govern del país pirinenc, que Andorra passés a formar part de manera provisional de la comarca de l’Alt Urgell, i d’aquesta manera el confinament a Catalunya no li afectaria. Així ho han proposat el ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, i el d'Interior, Josep Maria Rossell, que s'han reunit aquesta setmana a Barcelona amb els seus homòlegs catalans, Alba Vergés i Miquel Sàmper, segons explica el portal 3/24.

La Generalitat ha dit que ho estudiarà i, en principi, no ho descarta. Tot dependrà, però, del que diguin els tècnics del Procicat i de l’evolució de la situació epidemiològica.

Andorra, amb 77.000 habitants, ha tingut des de l’inici de la pandèmia, gairebé 7.000 persones infectades i un total de 76 morts.