Moren 14 usuaris de la residència Fundació Fiella de Tremp

Sis dels vuit residents que han donat negatiu de Covid-19 han estat traslladats al Centre Geriàtric de la Pobla i els dos restants a Guissona

Bombers a la residència Fundació Fiella, aquest diumenge al matí
Bombers a la residència Fundació Fiella, aquest diumenge al matí | Jordi Ubach
29 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:34h

El brot de coronavirus de la residència Fundació Fiella de Tremp ja ha provocat la mort de 14 residents des del seu inici, registrat el passat dia 19, fins aquest dissabte. Segons ha avançat Segre i ha confirmat Pallars Digital, actualment només vuit usuaris del centre han donat negatiu, dels quals sis s’han traslladat al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur i els dos restants a la residència de Guissona.

Les últimes dades, d’aquest dissabte, elevaven a 150 els casos de Covid-19 a la residència trempolina, 120 usuaris i 30 treballadors. Es tracta de pràcticament tots els usuaris i prop de la meitat dels treballadors del centre, que fins l’inici del brot comptava amb 139 residents i 71 professionals. 

Recordem que tal com va avançar divendres Pallars Digital, el Departament de Salut va acordar intervenir la residència geriàtrica per la situació complexa que presenta. I és que el centre ha gairebé triplicat en una setmana els seus contagis, doncs el cap de setmana passat els casos de Covid-19 coneguts eren 56 entre residents i treballadors.

La difícil situació que viu la Fundació Fiella de Tremp ha portat el centre a fer una crida per trobar auxiliars d’infermeria o geriatria. Paral·lelament, l’Ajuntament de Tremp va anunciar divendres que a partir d'aquest dilluns es realitzarà un cribratge poblacional al pavelló del Casal amb l’objectiu de poder controlar la propagació de la Covid-19 a la ciutat.

 Ampliarem la informació