Sant Guim farà un pessebre simbòlic amb imatges als carrers

La tradició s'ha hagut de suspendre a causa del virus

Imatge del pessebre vivent de Sant Guim
Imatge del pessebre vivent de Sant Guim | ACN
Redacció
29 de novembre del 2020
Actualitzat a la 1:07h
Els organitzadors del Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana (Segarra) treballen en una activitat "simbòlica" després de la suspensió de l'edició d'enguany. En concret, l'Associació Marinada té previst penjar una vintena de fotografies de diferents escenes del pessebre al llarg del recorregut d'aquest, al nucli antic de la població.

Les imatges mostraran alguns dels oficis antics que formen el pessebre i aniran acompanyades d'un text informatiu. L'exposició a l'aire es podrà visitar durant les festes de Nadal. D'aquesta manera, els organitzadors volen "donar vida al poble" i compensar la suspensió de la 36a edició del certamen a causa de la situació de pandèmia.

Des de l'Associació Marinada argumenten que les restriccions de mobilitat i el fet de no poder garantir les mesures de seguretat durant el recorregut fan que sigui "inviable" celebrar la 36a edició del Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana, el més antic de les Terres de Lleida.

De fet, al municipi hi viuen una seixantena de persones, mentre que gran part dels 300 voluntaris i col·laboradors que participen al pessebre són d'altres poblacions. Això, sumat al toca de queda i a la incertesa de saber com evolucionarà la pandèmia fan que l'edició d'enguany sigui "implantejable", segons ha indicat el president de l'entitat, Jaume Oliva.