ECONOMIA

Agricultura abona 518.000 euros a 666 explotacions d'oví i cabrum afectades per la crisi

L'objectiu és pal·liar els efectes per la dificultat de comercialització de xais i cabrits durant l'estat d'alarma

per Redacció/ACN , 27 de novembre de 2020 a les 19:18 |
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha abonat 518.000 euros en ajuts a un total de 666 explotacions ramaderes d'oví i cabrum per compensar la pèrdua de renda que han patit per la covid-19. La declaració de l'estat d'alarma va causar als productors d'oví i cabrum limitacions que van derivar en dificultats per comercialitzar amb normalitat les carns durant els passats mesos de març i abril.

El tancament de la restauració o les dificultats econòmiques de la població han afectat directament la comercialització de xais i cabrits. Per això, aquest ajut pretén compensar el sector per les pèrdues que ha patit, amb la intenció de mantenir-lo viu i competitiu.


Agricultura va convocar al juliol aquests ajuts de minimis destinats a les explotacions ovines i caprines amb dificultats de comercialització de xais i cabrits, durant els mesos de març i abril, com a conseqüència de l'estat d'alarma. El 12 de novembre, el Departament va publicar la relació dels expedients concedits i aquesta setmana ha fet efectiu el pagament de l'ajut.

L'import d'aquesta subvenció correspon a fons propis del Departament d'Agricultura i a l'assignació de fons efectuada segons la distribució territorial aprovada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), aportats pràcticament a parts iguals. L'aportació de la conselleria ha possibilitat concedir l'import màxim de 12 euros per animal elegible que preveu la resolució.


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació