Territori licitarà les obres de la nova estació d'autobusos de Tàrrega la primavera vinent

La nova instal·lació, que s'ubicarà davant l’estació del tren, comptarà amb una inversió de 3 milions d'euros

Redacció/ACN
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:03h
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, amb l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, visitant la millora a la travessera de la C-14.
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, amb l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, visitant la millora a la travessera de la C-14. | Cedida per Territori i Sostenibilitat
Territori i Sostenibilitat licitarà les obres de la nova estació d'autobusos de Tàrrega la primavera vinent, amb una inversió prevista de 3 milions d'euros. Segons ha explicat aquest divendres el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el Departament està actualment treballant en el projecte constructiu de la nova estació, que quedarà redactat durant el mes que ve i se sotmetrà a informació pública, per tal d'impulsar l'obra a continuació.

En paral·lel, es duran a terme els tràmits perquè l'Ajuntament cedeixi els terrenys necessaris per a la construcció de la nova instal·lació, en un solar situat al nord de les vies del tren, davant de l'estació de tren, al carrer Santes Espines.

Així mateix, Territori i Sostenibilitat té en licitació la redacció del projecte constructiu d'uns pas inferior per a vianants, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, per al qual s'estima una inversió d’1,5 milions d'euros. Es preveu que el projecte quedi finalitzat durant l'any vinent i l'obra s'executi el 2022, segons ha dit Gavín.

Millora a la travessera de la C-14

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha visitata quest divendres l'actuació, finalitzada recentment, de millora del ferm de la travessera de la C-14 al seu pas per aquest municipi, juntament amb l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan. Els treballs de conservació han consistit principalment el tractament previ i la rehabilitació del paviment, l'estesa d’una nova capa d’aglomerat i la reposició de la senyalització horitzontal.