Detinguda l'antiga propietària d'un supermercat d'Alcarràs per estafar al nou responsable del negoci

La dona utilitzava un ordenador amb l'usuari del denunciant per cobrar i fer recàrregues de telefonia a una nova botiga

Redacció
26 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:27h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 19 de novembre una veïna d'Alcarràs (Segrià), de 47 anys i nacionalitat romanesa, com a presumpta autora d'un delicte d'estafa informàtica. El dia anterior a la detenció, el responsable d'un supermercat del municipi va denunciar que algú havia fet càrrecs fraudulents al seu compte bancari per un valor de 24.292 euros.

En adonar-se que aquests diners eren de recàrregues de telefonia que no s'havien realitzat al seu establiment es va posar en contacte amb l'empresa intermediària, que li va comunicar que les transaccions es feien des d'un ordinador que havia d'estar a la botiga però que l'antiga propietària no va lliurar. Tot apunta que la dona utilitzava l'aparell al seu nou negoci per fer les recàrregues.

Segons les dades que el denunciant va facilitar als agents, a principis de l'any passat aquest va adquirir un supermercat que es traspassava a Alcarràs. En aquest establiment es realitzaven recàrregues de telefonia mòbil i amb el traspàs el nou propietari també va heretar un terminal de punt de venda (TPV) que ja tenia un usuari registrat. L'home va canviar el número de compte bancari associat a l'aparell.

El nou propietari es va adonar que els càrrecs al compte eren de recàrregues de telefonia que no s'havien realitzat al seu establiment però s'havien fet utilitzant el seu usuari. Un cop va contactar amb l'empresa intermediària, aquesta li va comunicar que les transaccions es feien des d'un ordinador habilitat que havia d'estar a la botiga. L'aparell però, no va ser lliurat per l'antiga propietària en el moment del traspàs.

D'aquesta manera, tot apuntava que l'antiga propietària utilitzava l'ordinador per cobrar i realitzar les recàrregues de telefonia al seu nou negoci que havia obert al mateix poble.

Fetes les primeres comprovacions, el dijous passat els investigadors es van presentar a l'actual establiment de la dona i la van detenir com a presumpta autora d'un delicte continuat d'estafa. També van comissar l'ordinador i un agent del Grup de Delictes Informàtics va verificar que l'antiga propietària tenia actiu el programari de recàrregues amb el nom d'usuari que actualment pertanyia al denunciant.

La detinguda va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerida.