La Paeria suma 3,3 milions amb dues esmenes per combatre la crisi de la pandèmia

Els diners procedeixen de l'Estat i s'espera que serveixin per sumar el vot favorable dels tres socis municipals

Postius i Pueyo, abans d'un ple
Postius i Pueyo, abans d'un ple | Àlvar Llobet
Redacció
26 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:21h
El govern de la Paeria ha incorporat dues esmenes al pressupost 2021 per sumar 3,3 milions procedents de l'Estat per a fer front als efectes de la pandèmia. Són fruit de la negociació amb tots els grups municipals i donen continuïtat al treball de la Mesa Transversal per a la recuperació de la ciutat celebrada dimarts.

Segons la portaveu Jordina Freixanet, el projecte de pressupostos aglutina ara la visió de tot el govern municipal i es preveu un vot favorable de tots els grups que el conformen. Un dels socis, el Comú, decideix aquest dimecres en assemblea el sentit del seu vot, ja que estava dubtant d'abstenir-se al considerar que els números no inclouen tots els compromisos del pacte.

Les propostes, que recullen les aportacions del PSC, suposen 2,75 milions per a un fons d'ajudes Covid-19 que aglutinarà projectes de reactivació econòmica i social, i 580.000 euros específics per al transport públic urbà, a més d'una tercera esmena per destinar 200.000 euros més a projectes de mobilitat.

Els tres grups que donen suport al govern municipal, ERC, JxCat, i el Comú, han presentat tres esmenes al projecte de pressupostos municipals que incorporen aquests diners procedents del govern espanyol per un total de 3,5 milions, dels quals 3,3 aniran destinats a mesures per combatre els efectes de la pandèmia.