Els treballadors de Balaguer recuperaran les hores del confinament després de pactar-ho amb l'alcalde

El comitè d'empresa i el Paer en cap van acordar un pla de recuperació però UGT diu que el govern "obliga a treballar"

Torres, Vidal i Guarné, en una roda de premsa
Torres, Vidal i Guarné, en una roda de premsa | Àlvar Llobet
24 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:21h
Els treballadors de la Paeria de Balaguer hauran de recuperar abans del 31 de desembre les hores no treballades arran del confinament durant l’estat d’alarma. El Comitè d'Empresa i el Paer en cap de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, van acordar un pla de recuperació que contemplava dues opcions; anar a la feina en dies de descans o allargar la jornada laboral.

L'acord entre els representant del comitè i el govern municipal, que incloïa també una quita d'hores, va ser acceptat per la majoria dels 230 treballadors del consistori, i només cinc persones han vist amb mals ulls la proposta de l'equip de govern. D'aquests, quatre han acabat signant el pacte mentre que una persona, que assegurava no entendre la proposta, ha hagut de rebre una notificació per tal que complís amb l'acord establert. Vidal assegura que no s'ha imposat cap proposta i que tot el procés s'ha fet acordant-ho amb els treballadors. 

Tot i això, des del sindicat UGT es denuncia que el govern municipal "obliga a treballar" la gent que es va quedar a casa durant els dies de confinament, un extrem negat des del govern local.