Medi ambient

El buidatge de l'estany d'Ivars i Vila-sana constata una millora de la qualitat dels sediments

L'operació també ha contribuït a incrementar el volum d'espècies d'avifauna i micromamífers

Imatge de l'estany de Vila-sana | ACN
per Redacció, 23 de novembre de 2020 a les 12:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El buidatge parcial que s'està fent a l'estany d'Ivars i Vila-sana (Pla d'Urgell) ha constatat una millora de la qualitat dels sediments, que una vegada han quedat exposats a la superfície s'estan oxidant i per tant deixen de tenir l'aspecte negrós per falta d'oxigen que provocava deficiències en la qualitat de l'aigua.

Així ho ha assenyalat aquest dilluns el responsable del projecte, el biòleg Antoni Palau, que també ha destacat que l'operació està contribuint a incrementar el volum d'espècies d'avifauna i micromamífers a l'estany, ja que troben molt més aliment al sediment. De fet se n'ha detectat alguna de nova i també s'ha pogut confirmar que n'hi ha una d'invasora, el cranc americà.


Fins ara el buidatge parcial de l'estany d'Ivars i Vila-sana ha assolit un 20% de superfície emergida i els tècnics preveuen que en dos o tres dies s'arribi al 30% desitjat per portar a terme l'operació amb èxit i llavors es tancarà la comporta de l'aigua.

Aleshores, l'estany es mantindrà en aquest nivell fins a mitjan de gener o principis de febrer. Antoni Palau ha explicat que el comitè d'experts que fa el seguiment de l'operació es reunirà aquesta setmana per obtenir les primeres dades analítiques.

 

Participació