Els responsables d'algunes conegudes sales de concerts de Lleida decideixen no obrir

La Llotja, el Cafè del Teatre i l'Espai Orfeó sí que reprenen l'activitat

Imatge de l'interior de la sala Manolita
Imatge de l'interior de la sala Manolita | Manolita
Redacció
23 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:22h
Les sales de concerts poden tornar a aixecar la persiana aquest dilluns després de vuit mesos de tancament. Convertides en un dels sectors més damnificats de l'arribada de la pandèmia a Catalunya, han hagut d'aguantar la respiració fins dissabte a la nit, quan el Govern va esmenar l'error que les deixava fora del pla de represa.

Tanmateix, gran part d'aquests espais no programaran concerts immediatament i alguns ni tan sols obriran. De fet, es calcula que a menys de la meitat de les 85 sales associades a l'ASACC hi tornarà a sonar la música. Seran, sobretot, a les de petit aforament i sovint autogestionades. Les grans esperaran que l'aforament s'elevi al 70% i hi hagi servei de bar, com és el cas de l'Apolo, Razzmatazz o la Mirona.

A Lleida, La Llotja o l'Espai Orfeó han decidit obrir ara que el pla de represa els ho permet. Són sales més semblants a un teatre o auditori, on el públic està assegut i, per tant, la seva viabilitat no depèn del servei de barra. L'Espai Orfeó oferirà diumenge el concert de Xarim Aresté i estan treballant per oferir concerts en altres sales de la demarcació de Lleida en el marc del projecte 'Casa de la Música'.

El Cafè del Teatre és de les poques sales amb servei de barra que també han decidit obrir al 50% i divendres acollirà el concert de Feliu Ventura. En canvi, sales de concerts com la Manolita o el Comèdia, amb servei de barra i on els espectadors poden ballar i estar drets a la pista, no obriran. "Sense servei de barra no ens surten els números", explica el seu responsable, Santi Salvador. "Necessitem l'ingrés de les consumicions. És complicat suportar totes les despeses que suposa fer un concert només amb el preu de l'entrada", assegura.