Reparteixen a Lleida àpats calents a famílies pobres que han d'estar confinades

És un projecte del Banc dels Aliments de Lleida i la Fundació Jericó, amb la col·laboració de donacions privades

Un voluntari entrega menjar a un home
Un voluntari entrega menjar a un home | ACN
Redacció
21 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:29h
A més de recollir i repartir aliments a famílies que ho necessiten, i enguany recollir aportacions econòmiques durant el Gran Recapte amb motiu de la pandèmia, el Banc dels Aliments de Lleida ha decidit repartir també àpats calents a domicili a famílies en situació de pobresa que, a més, han d'estar confinades.

És un projecte engegat conjuntament amb la fundació Jericó, que s'encarrega de cuinar aquests àpats, i amb la col·laboració de supermercats, botigues i inclús particulars que els donen aliments. La voluntat de les entitats és servir uns 20 àpats al dia durant els 7 dies de la setmana mentre duri l'estat d'alarma i en total preveuen repartir-ne uns 3.000.

El director del Banc dels Aliments, Oriol Berenguer, explica que el projecte neix perquè es va comprovar que havia moltes famílies amb falta de recursos que a més havien d'estar confinades per haver donat positiu o haver estat en contacte amb algun positiu i que, per tant, no podien accedir físicament als serveis de distribució d'aliments habituals.

A més, destaca, que han volgut avançar-se i donar resposta a aquestes famílies, "preveient una intensificació de la pandèmia i que venen mesos de molt fred". El Banc d'Aliments s'encarrega de la distribució d'aquests menús cada migdia. De moment, els primers dies d'aquest projecte, que s'ha iniciat aquesta setmana, han repartit 6 àpats diaris.