Pueyo i Talarn garanteixen el diàleg entre l'hostaleria i el Govern

El gremi lliura a l'alcalde i al president de la Diputació el manifest demanant la reobertura dels bars i restaurants

Pueyo i Talarn, amb el gremi d'hosteleria
Pueyo i Talarn, amb el gremi d'hosteleria | Diputació Lleida
Redacció
19 de novembre del 2020
Actualitzat a les 9:34h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s'han reunit aquest dimecres a la tarda amb una representació del Gremi d'Hostaleria. Ho han fet després que al matí, més de 150 vehicles hagin participat en una marxa lenta per criticar la gestió de la pandèmia i reclamar ajuts efectius.

Tant Pueyo com Talarn s'han compromès a mantenir obert el canal de diàleg entre el Govern i el sector. Segons s'apunta des d'ambdues institucions, fruit d'aquesta "actitud proactiva" dels seus representants, tant el propi gremi com la Cambra de Comerç ja han mantingut reunions al més alt nivell de la Generalitat per analitzar els escenaris més segurs per a la represa de l'activitat econòmica.

A la trobada amb Talarn i Pueyo han acudit el president del Gremi d'Hostaleria, Josep Castellarnau, i el seu gerent, Ramon Solsona. El president de la Diputació ha volgut posar sobre la taula que part de les mesures de reobertura que la Generalitat aplicarà a partir de dilluns, tot i no recollir el 100% de les seves peticions, són mèrit del sector i de la seva capacitat de ser proactius i propositius.

De la seva banda, l'alcalde Pueyo ha recordat que la Paeria facilitarà que bars i restaurants puguin ampliar o donar d'alta noves terrasses per tal d'afavorir la represa de l'activitat un cop es comenci la desescalada. El paer en cap ha assenyalat la voluntat d'estar preparats perquè es pugui reactivar l'activitat del sector, conscients de les limitacions a causa de la Covid-19. 

Finalment, el president de la Diputació de Lleida ha tornat a insistir en què cap mesura no s'ha d'interpretar com un càstig sobre els comportaments dels negocis, reconeixent al sector de la restauració i l'hostaleria de Lleida la seva maduresa, el seu altíssim nivell d'exigència amb la seguretat, i la responsabilitat davant una crisi d'efectes tant inesperats.