La pandèmia fa créixer el nombre d'alumnes de la UdL

Han pujat a 8.347, un 1,4% més, i s'atribueix al fet que alguns estudiants han preferit no marxar fora

Redacció
18 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:55h
La UdL creix en nombre d'estudiants
La UdL creix en nombre d'estudiants | UdL
La pandèmia ha motivat un increment d'alumnes a la Universitat de Lleida (UdL) aquest curs 2020-2021. Així ho ha afirmat la vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Qualitat, Paquita Santiveri, que ha apuntat que les previsions d'un curs amb un context "híbrid" entre la docència presencial i virtual, hauria provocat que estudiants que inicialment volien anar a fora s'hagin quedat a Lleida.

El nombre d'alumnes matriculats als diferents Graus que ofereix la UdL és de 8.347, un 1,4% més que el curs passat. Els de primer curs són 2.138, un 4% més que l'any passat, i pel que fa als màsters, hi ha 555 nous estudiants, un 9% més. Destaquen l'augment de matriculats als graus d'estudis anglesos, Història de l'Art i Enginyeria Forestal.

Santiveri ha assenyalat en el decurs d'una roda de premsa telemàtica que el centre ha fet una "molt bona difusió" dels seus estudis i que a les fires virtuals, la UdL va ser la universitat més visitada de totes les catalanes. En aquest sentit, ha atribuït al context de "docència híbrida" el fet que hagin incrementat els estudiants ja que molts dels que tenien pensat anar a una universitat de fora, hauran preferit quedar-se a Lleida davant la previsió d'haver de combinar els classes presencials amb les virtuals.