Col·loquen un pont de 43 metres sobre el riu Noguera Pallaresa

per NacióLleida, 1 d'octubre de 2009 a les 13:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquesta obra, finançada per Política Territorial i Obres Públiques, suposa una inversió de 411.828 euros. La redacció del projecte ha anat a càrrec de Carlos Fernández Casado S.L, una autoritat a nivell estatal pel que fa a la construcció de ponts.

Serà durant el mes d'octubre quan es finalitzin les obres i es pugui reobrir pel pas de persones. Per la construcció d'aquest ponts s'han agafat els mateixos valors que l'antic, construït a principis del segle passat. El nou pont disposarà de la mateixa càrrega i de la mateixa geometria que el pont original. Per garantir l'estabilitat del nou pont els fonaments s'han fet en una profunditat de 21 metres, profunditat en la qual s'ha trobat terreny segur. Els 43 metres d'estructura metàl·lica del pont són una peça única coberta d'una plataforma de fusta.

Aquesta actuació permetrà recuperar per a l'ús dels vianants aquest pont penjant, situat en un entorn de valor paisatgístic. L'antic pont de Baro, de 42 metres de longitud, va ser construït a principis del segle passat; al llarg del temps, va patir diverses transformacions i atès el seu estat de conservació, es va tancar al pas. Les obres de recuperació actualment en marxa consisteixen en la reconstrucció de la passarel·la, la millora de les torres i murs d'acompanyament del pont i la urbanització dels accessos al pont.

 

 

Operaris treballant en la col·locació del pont. FOTO: Marta Lluvich. Operaris treballant en la col·locació del pont. FOTO: Marta Lluvich.

 

Arxivat a:
Societat
Participació