La Paeria facilitarà la creació i ampliació de terrasses i aprova que les discoteques facin de bars

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha signat un decret amb una sèrie de mesures amb què la Paeria vol ajudar l'hostaleria

Imatge d'una terrassa a Lleida
Imatge d'una terrassa a Lleida | ACN
Redacció
17 de novembre del 2020
Actualitzat a les 23:34h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha signat un decret amb una sèrie de mesures amb què la Paeria vol ajudar l'hostaleria a posar-se en marxa a partir de dilluns, 23 de novembre, d'acord amb les mesures sanitàries que s'estableixin per part de la Generalitat.

Una d'aquestes és que l'Ajuntament de Lleida habilitarà tràmits online perquè, davant els nous requisits de seguretat i salut, es puguin donar d'alta o de baixa les terrasses o perquè es puguin ampliar o estudiar noves ubicacions -si l'espai ho permet-. El decret també preveu autoritzar de manera provisional i extraordinària que establiments d'oci nocturn com ara discoteques o sales de festes puguin desenvolupar la part de la seva activitat directament relacionada amb la restauració.

Pueyo, conjuntament amb el tinent d'alcalde Toni Postius, s'ha reunit amb representants del sector de l'hostaleria de Lleida per compartir les preocupacions davant la situació provocada per la Covid-19 i informar-los dels passos està donant la Paeria per afavorir la represa de l'activitat de bars i restaurants un cop es comenci la desescalada. L'alcalde de Lleida ha assenyalat que la voluntat és "estar preparats perquè es pugui reactivar l'activitat del sector, conscients de les limitacions a causa de la covid-19".

Així, la Paeria habilitarà tràmits online perquè, davant els nous requisits de seguretat i salut, es puguin donar d'alta o de baixa les terrasses o perquè es puguin ampliar o estudiar noves ubicacions -si l’espai ho permet.

Pueyo ha apuntat que el factor de la climatologia Lleida no és favorable a Lleida en aquest sentit, i que s'haurà de conciliar la mobilitat, com s'havia fet anteriorment. A més, ha donat instruccions a la Guàrdia Urbana perquè desenvolupi una tasca de mediació i "el més pedagògica possible".

El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, ha exposat que l'Ajuntament treballa per afavorir l'obertura de terrasses de bars i restaurants a la ciutat.

En aquest sentit, ha explicat que el decret que s'ha preparat des del departament de llicències d'activitats resol autoritzar de manera provisional i extraordinària als titulars dels establiments que presten activitats de discoteca, sales de ball, sales de festes o bars musicals el desenvolupament d'aquella part de la seva activitat de contingut purament de restauració, entenent com a tal la venda i subministrament de begudes i menjars amb les pertinents condicions, com són que els espais estaran ocupats amb taules i cadires respectant mesures de seguretat i sanitàries i amb aforaments limitats.