La Diputació adjudica les obres de conservació de les cobertes de tres naus de Cal Trepat de Tàrrega

L'actuació s'emmarca en el projecte 'Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni'

Imatge de les naus de Cal Trepat de Tàrrega
Imatge de les naus de Cal Trepat de Tàrrega | Diputació Lleida
Redacció
17 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:51h
La Diputació de Lleida ha adjudicat les obres de conservació de les cobertes de les naus 14, 15 i 16 de Cal Trepat de Tàrrega que s'emmarquen en el projecte 'Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni', finançat amb fons Feder i l'Ajuntament de Tàrrega, per un import 103.693,77 euros (IVA inclòs) i amb un termini d'execució de tres mesos.

Cal Trepat és una fàbrica de maquinària agrícola que va ser de les protagonistes de la mecanització de les feines del camp a Catalunya i l'Estat durant bona part del segle XX. La conservació fins a l'actualitat de l'antiga maquinària, les naus i la documentació la converteixen en un cas d'estudi singular, motiu pel qual tot el complex s'ha convertit en un Museu de Mecanització Agrària.

L'edifici és una obra protegida com a bé cultural d'interès local. Les obres preveuen totes les actuacions de conservació que es duran a terme a les cobertes de les naus 14, 15 i 16. A més de l'ús com a museu, amb la inversió dels fons europeus, també es va destinar una part a Centre Europeu d'Empreses i Innovadores (CEEI), la xarxa de la Diputació de Lleida que potencia l'emergència de nous emprenedors innovadors a les comarques lleidatanes.