coronavirus

Retiren la carpa de Prat de la Riba de Lleida

Es va instal·lar al juliol quan van començar els primers rebrots de coronavirus al Segrià

per Redacció, 16 de novembre de 2020 a les 12:49 |
La carpa s'ha retirat aquest dilluns | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Personal de Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desmuntat la carpa de suport al Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba de Lleida. La carpa es va instal·lar al juliol arran dels primers rebrots de Covid-19 que hi va haver al Segrià i s'ha fet servir per atendre pacients amb problemes respiratoris derivats del virus. La instal·lació es va fer al mig del carrer Salmerón i es va cobrir amb una segona carpa de la Diputació de Lleida per tal d'evitar així la insolació directa.

Veïns de la zona havien demanat recentment a la Paeria que es retirés la carta ja que tallava el trànsit en aquest vial i ara l'atenció que s'hi prestava es traslladarà a l'interior de l'edifici o en mòduls al carrer sense ocupar tota la via.


La carpa es va instal·lar al juliol amb la funció principal de separar l'atenció dels pacients amb malalties respiratòries, sospitosos de patir Covid-19, de la resta, per evitar contactes i disposar de més espai per a poder fer les proves PCR i per a tota l'atenció sanitària. Aquest servei segueix sent necessari i se seguirà prestant, a dins del mateix edifici de l'ambulatori, on s'alliberaran espais, o en uns nous mòduls que s'instal·laran a l'exterior sense interrompre el trànsit. Tot plegat, en funció de les necessitats i l'evolució de la situació sanitària.

El veïnat de la zona del carrer Salmerón havia traslladat a l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, la necessitat de tornar a obrir aquest carrer al trànsit per millorar la mobilitat a la zona i no perjudicar els comerços.


El CUAP de Prat de la Riba obre cada dia les 24 hores, des del passat 5 d'octubre i un cop transcorregut un mes d'aquest canvi horari quan ja s'ha pogut comprovar com això afectava el seu funcionament, Salut ha acceptat la petició de la Paeria.

 

Participació