Treball aixeca catorze actes d'infracció durant la campanya de la fruita a Lleida

La majoria de denúncies són per contractació irregular o per tenir treballadors no donats d'alta a la Seguretat Social

Una prova a un treballador del camp
Una prova a un treballador del camp | ACN
Redacció
14 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:08h
La Inspecció de Treball de Lleida ha identificat 325 treballadors i ha aixecat catorze actes d'infracció en el marc de la campanya de la fruita, en les 63 inspeccions que ha fet en finques agràries lleidatanes entre maig i setembre.

En concret, cinc de les denúncies han estat motivades per contractació irregular, en no disposar de l'autorització reglamentària; altres cinc per no tenir algun treballador donat d'alta a la Seguretat Social, i les quatre restants per altres motius, mentre la Inspecció de Treball no ha aixecat cap acta per l'incompliment de les mesures sanitàries de contenció de la covid-19. Des d'Asaja Lleida valoren positivament aquestes dades ja que "constaten l'elevat compliment de la normativa per part del sector agrari".

La Inspecció de Treball ha dut a terme 63 visites en diverses finques agrícoles de les comarques del Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, la Noguera i l'Urgell per comprovar el compliment de la normativa vigent en matèria de contractació i seguretat social i, en el cas excepcional d'aquesta campanya, verificar el compliment de les mesures de prevenció i seguretat en matèria sanitària com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

En aquest sentit, segons l'informe de la Inspecció de Treball, els inspectors van comprovar en les visites el compliment de les mesures de prevenció contra la Covid-19 i van insistir i reiterar la necessitat en l'ús adequat de mascaretes, de gels hidroalcohòlics o d'aigua i sabó, així com de les distàncies de seguretat entre els treballadors del camp i l'organització dels diferents torns de treball.