La ruta cicloturística de la vall del Sió discorrerà per la Segarra, l'Urgell i la Noguera

Territori presenta a alcaldes de la zona l'estudi del nou itinerari, que abasta uns 70 quilòmetres de longitud

Redacció
13 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:06h
Imatge del riu Segre al seu pas per Balaguer
Imatge del riu Segre al seu pas per Balaguer | Paeria Balaguer
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, juntament amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha presentat aquest divendres a alcaldes de la Segarra, l'Urgell i la Noguera, l'estudi, que està en fase avançada de redacció, de la ruta cicloturística de la vall del Sió.

Aquesta actuació consisteix en la configuració d'un nou itinerari per a bicicletes i vianants que posi en valor el territori de la vall d'aquest riu, d'uns 70 quilòmetres de longitud, que abasta una quinzena de municipis d'aquestes comarques. D'altra banda, Territori i Sostenibilitat també està treballant a les comarques lleidatanes en la ruta dels Llacs, de Lleida a la Pobla de Segur.

La nova ruta de la vall del Sió contribuirà, a la vegada, a conformar una xarxa de rutes cicloturístiques a Catalunya, mitjançant la seva connexió amb la ruta Intercatalunya, de Lleida a Girona, actualment en desenvolupament, i ja en servei en el tram Lleida- Cervera.

Aquest recorregut travessarà zones boscoses o agrícoles de gran valor paisatgístic, i també oferirà una visió privilegiada de l'entorn més llunyà, amb vistes de les muntanyes pirinenques i de tota la zona agrícola de les tres comarques.

A més, pretén facilitar un nou model en bicicleta, en combinació amb el mode ferroviari, segona ha remarcat Gavin. D'aquesta manera, es plantegen els extrems de la ruta a les estacions ferroviàries de Sant Guim de Freixenet i Balaguer. Així mateix, aquest projecte vol buscar sinergies amb altres itineraris com la ruta de les Valls, la ruta de les Peixeres, i la ruta dels Castells.