Urbanisme

Urbanisme avala la reordenació dels accessos al cementiri de Torrefarrera i una nova sala de vetlla

S'habilitarà un vial paral·lel al camí del Rosselló amb un carril bici, així com una franja d'espais verds continus

per Redacció, 13 de novembre de 2020 a les 16:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha emès aquest divendres un informe favorable dins del tràmit ambiental de l'avanç de la modificació de les normes urbanístiques de Torrefarrera (Segrià) que té per objectiu ordenar els accessos al cementiri i construir una sala de vetlla.

L'Ajuntament proposa traslladar els espais lliures situats actualment a tocar de la plaça de l'Hort del Capellà a un emplaçament entre el poble i el cementiri, redistribuint-los per poder crear un nou accés a l'equipament funerari. En concret, es proposa un vial de nou metres d'ample paral·lel al camí del Rosselló que incorpori un carril bici i una franja d'espais verds contínua, que connecti el camí amb el cementiri.


També s'adequarà una zona d'aparcament.
D'altra banda, es concreta la ubicació d'una sala de vetlla, que es construirà donant continuïtat a la tanca existent, on es recolzen els nínxols de la part més antiga del cementiri. Tindrà una única planta, garantint la integració paisatgística amb l'entorn.


L'informe emès per la Comissió d'Urbanisme fa una valoració positiva de la iniciativa i afegeix només algunes consideracions tècniques que caldrà considerar durant la tramitació d'aquesta modificació de les normes subsidiàries de planejament de Torrefarrera.

 

Participació