Les estacions d'esquí dissenyen un pla de gestió per evitar aglomeracions durant la temporada

Baqueira preveu remuntadors al 100% de capacitat i telecabines amb un màxim de 6 persones

Esquiadors en un telecadira a Baqueira
Esquiadors en un telecadira a Baqueira | Baqueira Beret
Redacció
12 de novembre del 2020
Actualitzat a les 9:44h
L'estació de Baqueira Beret se suma a la resta d'estacions del Pirineu i ha dissenyat un pla de gestió de les instal·lacions per evitar congestions i garantir les mesures de prevenció marcades en els protocols de seguretat en els espais comuns contra la Covid-19.

Per això ha format als seus equips i ha adaptat les seves instal·lacions als protocols de seguretat i desinfecció. En tots els remuntadors es podrà anar al 100% de capacitat per tal d'evitar les aglomeracions a la base de la instal·lació. El telecabina Baqueira, en ser un espai tancat, però ventilat, serà l'únic amb un aforament limitat a un màxim de sis persones per cabina.

Serà obligatori l'ús de la màscara en les cues i els trajectes dels remuntadors.
L'estació reforçarà la neteja diària de vehicles dels remuntadors amb productes de desinfecció i higiene. Per al pas dels controls, el forfet haurà d'estar situat a la màniga esquerra de la jaqueta.

Per la seva banda, des de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) ja es va assegurar que els telecadires són un mitjà de transport segur, tenint en compte que els trajectes duren menys de deu minuts, es duen a terme a l'aire lliure i pel fet que els viatgers han d'anar ben protegits. A més, detallen que a l'itinerari es crea un flux d'aire direccional constant cap enrere i que les distàncies entre grups de cadires són, com a mínim, de 15 metres.