El Parlament emplaça el Govern a dialogar amb l'Aragó una solució al conflicte per l'art

ERC, JxCat, CUP, PSC i CatECP coincideixen de nou en la defensa de la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida

Redacció
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 23:13h
El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres quatre propostes de resolució d'ERC, JxCat, PSC, CatECP que coincideixen a defensar la unitat de les col·leccions del Museu de Lleida i reclamen la "desjudicialització" del conflicte per l'art de la Franja.

A més, tot i l'abstenció de republicans i de la CUP, la cambra també ha aprovat dos punts inclosos en les resolucions de PSC i els comuns que insten el Govern a "obrir" un diàleg amb l'Aragó per arribar a una solució "política" d'aquest contenciós. El vot contrari de PSC i comuns tampoc ha impedit que prosperés la proposta de resolució d'ERC, que parla en termes d'"espoli" per referir-se a l'actuació de la justícia envers aquest patrimoni artístic.

En uns altres termes, la resolució de Junts per Catalunya destaca el reconeixement "a la professionalitat i dedicació dels responsables i treballadors del Museu de Lleida en la preservació, recerca i difusió del nostre patrimoni".

També dona suport explícit als exconsellers de Cultura Santi Vila i Lluís Puig, "que van vetllar per la unitat de les col·leccions dels museus catalans, donant compliment al marc legal català en matèria de museus i protecció del patrimoni". ERC s'ha abstingut en la votació separada d'aquest últim punt.

Ciutadans s'ha posicionat en contra de les quatre mocions presentades, mentre que el PP no ha participat en la comissió parlamentària on es votaven aquestes i altres resolucions.