El conjunt escultòric d'Indíbil i Mandoni serà restaurat a Barcelona

L'actuació costarà prop de 30.000 euros, mentre la Paeria assumirà el cost de la llança, estimat en 10.000 euros

L'Arc del Pont i l'estàtua d'Indíbil i Mandoni davant
L'Arc del Pont i l'estàtua d'Indíbil i Mandoni davant | ACN
Redacció
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:27h
El conjunt escultòric d'Indíbil i Mandoni lluirà nova imatge a l'Arc del Pont de Lleida, després dels treballs de restauració que s'hi duran a terme en breu. L'Ajuntament de Lleida ha arribat a un acord amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) del Departament de Cultura que serà l'encarregat de dur a terme l'actuació, que està valorada en prop de 30.000 euros.

El conjunt escultòric serà traslladat properament a la seu del Centre de Restauració i la previsió és que els treballs s'allarguin uns sis mesos. Per la seva banda, la Paeria assumirà el cost de la llança, que va ser sostreta del monument, estimat en 10.000 euros.

L'actuació inclourà l'escaneig i digitalització de l'escultura i la seva impressió digital 3D en cera recuperant la composició i forma originals. Aquest pas serà important per a la reconstrucció i la reposició de la llança, la falcata enfundada i el grilló, que actualment li manquen a l'escultura.

La Paeria serà l'encarregada d'executar aquesta reposició, amb un valor estimat de 10.000 euros. La participació de la Paeria també inclourà l'embalatge i el trasllat del grup escultòric fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i el seu retorn i recol·locació en el seu lloc original.