Recuperació

Lleida i sis pobles del Segrià rebran 1,5 milions de la Generalitat per la recuperació econòmica

Es desplegaran polítiques actives d'ocupació per pal·liar l'afectació que va comportar el confinament del mes de juliol

per Redacció, 11 de novembre de 2020 a les 11:50 |
Homrani, al Parlament | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), destinarà 1,5 milions d'euros a polítiques actives d'ocupació a la ciutat de Lleida i als sis municipis del Baix Segrià afectats pel confinament del mes de juliol per pal·liar l'afectació que van comportar les mesures restrictives decretades pel Govern per contenir la propagació de la Covid-19.

El Consell Comarcal del Segrià i la Paeria de Lleida seran els destinataris d'aquest pressupost, que ha de servir per fomentar l'ocupació i ajudar el teixit productiu, a través d'un 'pla de xoc' específic de recuperació econòmica i social que elaborarà i implementarà el propi territori amb l'acompanyament del SOC.


Les línies generals d'aquest "pla de xoc" quedaran recollides en un decret llei que està enllestint el Departament per donar suport als territoris especialment afectats per la pandèmia i les restriccions de mobilitat per combatre-la (com és el cas, també, dels quatre municipis de la Conca d'Òdena).

Es subvencionaran projectes ocupacionals i de millora del teixit productiu que permetin crear i mantenir ocupació de qualitat, consolidar l'activitat dels sectors productius generadors d'ocupació del territori i possibilitar la inserció sociolaboral de les persones més desafavorides, segons ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.


Aquest pla de recuperació econòmica i social haurà de seguir dos eixos. Per una banda, el foment de l'ocupació, per tal de donar resposta als problemes de les persones aturades i facilitar la seva incorporació al mercat de treball d’acord amb les necessitats del teixit productiu.

Es prioritzaran els col·lectius en risc d'exclusió social i laboral, com ara persones aturades de llarga durada, dones amb baixa qualificació o víctimes de la violència masclista o persones amb discapacitat o problemes de salut mental. Les actuacions en aquest àmbit podran ser plans d'ocupació, programes per millorar la capacitació i qualificació de les persones treballadores, i altres mesures d'acompanyament a la inserció laboral.

 

Participació