El PDECat reclama la reobertura de bars, restaurants i de l'oci nocturn

Marc Solsona dona suport a la proposta de la Cambra de Comerç de Lleida i la Federació d'Hosteleria per aixecar el tancament

Marc Solsona
Marc Solsona | Adrià Costa
Redacció
10 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:05h
El portaveu del PDECat, Marc Solsona, ha reclamat que s'aixequi el tancament del sector de la restauració i es permeti obrir a bars, restaurants i l'oci nocturn. Segons el partit, és "segur i necessari". En un comunicat, el partit dona suport a la proposta de la Cambra de Comerç de Lleida i la Federació d'Hosteleria, que demanen fer una prova pilot "de manera immediata" a Ponent tenint en compte que la zona ha patit tres confinaments i presenta millors índex que d'altres zones.

En aquest sentit, reclamen que es permeti l'obertura del sector de l'hosteleria respectant el confinament nocturn i limitant l'aforament interior i exterior al 50%.

El Partit Demòcrata es pregunta quin sentit té limitar l'horari dels comerços o tancar l'hostaleria en municipis i barris on no hi ha poca afectació de la Covid-19. "La sensació de discrecionalitat, la improvisació, la desproporció i les contradiccions no ajuden a generar les confiances necessàries per encarar la sortida de la crisi.

Aquests sectors afectats han estat proactius mostrant un compromís rotund amb les mesures de seguretat, la distància i la higiene en els seus llocs de treball, amb el seu personal i amb els seus clients. Ha quedat demostrat que els contagis del personal i els clients en el sector de l’hostaleria, amb mesures restrictives per evitar-los, han estat anecdòtics", argumenta el partit.