Vagons en silenci: la nova mesura per evitar la propagació de la Covid als trens de FGC

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, explica que seria recomanable que la "gent no parlés" al transport públic

Una noia amb mascareta en un vagó dels FGC
Una noia amb mascareta en un vagó dels FGC | FGC
NacióSantCugat
09 de novembre del 2020
Els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) incorporaran des d'aquest dilluns un vagó on es recomanarà anar en silenci com a mesura contra la propagació de la Covid-19. El conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet però, ha matisat que no podrà ser una obligació sinó una recomanació.

Per fer-la visible, se senyalitzarà a les portes d'accés als vagons i es recordarà per megafonia. Calvet afirma que la recomanació és extensible a la resta del transport públic i que si cal posar-ho en marxa en més vagons, s'adaptarà.

El conseller explica que "seria recomanable que la gent no parlés" al transport públic, malgrat apuntar que no es podrà sancionar. Tot i això, confia que la ciutadania vagi adquirint aquest nou hàbit per incrementar la seguretat i evitar contagis.

En aquest sentit, defensa que el transport públic està funcionant amb tota l'oferta disponible i en "màxima freqüència", tot i baixar la demanda al voltant d'un 50% entre setmana i un 80% el cap de setmana en comparació al mateix període de l'any passat. Per això, en relació a les crítiques per les imatges on es veuen aglomeracions per exemple al Metro, Calvet ha insistit en què el problema no és l'oferta de transport públic sinó que tothom entra a la mateixa hora a treballar instant a la societat a "aplanar" l'hora punta.