La campanya de Nadal serà amb menys vendes i contractacions

El sector demana a la ciutadania que doni suport al comerç local per evitar el tancament de més botigues

Fira de Santa Llúcia
Fira de Santa Llúcia | Adrià Costa
Redacció
09 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:26h
Els comerciants de Lleida preveuen una campanya de Nadal amb menys vendes i es mostren convençuts que no es crearan nous llocs de treball temporal.

Des de la Federació de Comerç de Lleida (Fecom) indiquen que la campanya que ha de començar a finals de novembre es presenta amb "un interrogant molt gran", ja que dependrà de com evolucioni la pandèmia de la Covid-19, i fan una crida a la ciutadania a donar suport al comerç local. En aquest sentit, des de l'Eix Comercial de Lleida es mostren optimistes encara que alerten que hi ha negocis que hauran d'abaixar la persiana si les restriccions de mobilitat s'allarguen al mes de desembre. De moment, el sector assegura que aquestes mesures l'estan "afectant molt".

El president de la Federació d'Associacions de Comerciants de l'Eix Comercial de Lleida, Llorenç González, diu que les vendes han baixat en les darreres setmanes ja que les restriccions de mobilitat i el tancament de l'hostaleria han fet "agafar por" a la ciutadania, tant a la gent dels municipis propers com als mateixos veïns de la ciutat. "Els caps de setmana pràcticament es pot dir que la venda és zero", explica.

En la mateixa línia s'ha expressat la presidenta de la Fecom, Maria Rosa Eritja, que remarca que "les terceres restriccions" que pateix el comerç de la ciutat l'estan "afectant molt", especialment a les botigues d'equipaments per a la persona, com són les de roba, calçat i complements. "Així estem, amb personal dins la botiga que s'ha tret dels ERTO, amb producte dins la botiga que s'ha comprat i sense clients", lamenta.