La presó de Ponent suspèn els vis-a-vis arran del brot de Covid-19

És la segona presó que pren aquesta mesura, després de Mas d'Enric

Redacció
03 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:02h
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida | Arxiu ND
La secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha suspès els vis-a-vis familiars i de convivència al Centre Penitenciari Ponent arran del brot de covid-19 detectat al mòdul 4.

La presó de Lleida comptabilitza 36 interns i 14 funcionaris positius. El centre, però, manté les comunicacions per locutori, que són aquelles que es fan a través d'un vidre. El Centre Penitenciari de Ponent és la segona presó que suspèn els vis-a-vis, després de Mas d'Enric, ubicada al Catllar (Tarragonès), que també pateix un brot de covid-19. Segons les dades d'aquests dimarts, a la presó tarragonina són 44 els interns i 7 els funcionaris que han donat positiu. La resta de centres penitenciaris catalans mantenen les comunicacions amb normalitat.

La durada de la suspensió dels vis-a-vis als dos centres penitenciaris estarà determinada per l'evolució dels respectius brots, segons han assenyalat des de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Mentrestant, les dues presons reforçaran els serveis de videotrucades. Cal recordar que els vis-a-vis familiars són les trobades en sales amb famílies i persones pròximes, mentre els vis-a-vis de convivència són amb la parella i els fills de fins a 10 anys.

Comunicacions permeses a la resta de centres

La resta de centres penitenciaris continuen permetent les comunicacions per locutori i també els vis-a-vis familiars i de convivència. Són comunicacions que es fan de divendres a diumenge, que és quan està en vigor la prohibició de sortir de cada terme municipal.