Tibunals

El Consorci del Museu de Lleida, el Bisbat i la Generalitat recorreran la sentència de l'art de la Franja

Les institucions que integren el plenari posen en comú el contingut dels recursos que presentaran aquesta setmana

per Redacció, 2 de novembre de 2020 a les 17:45 |
L'entrada del Museu de Lleida | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Bisbat de Lleida i la Generalitat presentaran sengles recursos d'apel·lació contra la sentència del Jutjat de Primera Instància número 1 de Barbastre, que ordena tornar les 111 obres de la Franja a les 43 parròquies de la diòcesi de Barbastre-Montsó d'on provenien. El Consorci insisteix en defensar que la propietat dels béns correspon al Bisbat de Lleida i que la seva ubicació ha de ser necessàriament el Museu de Lleida.

A més, creu que el trasllat de béns catalogats com a col·lecció ha de ser autoritzat pel Departament de Cultura amb independència de qui sigui propietari, raó per la qual considera que el jutjat envaeix competències de l'Administració catalana a l'ordenar-ne la restitució.


Segons el Consorci del Museu de Lleida, una hipotètica entrega de les peces hauria d'anar acompanyada del compliment del preceptiu tràmit administratiu davant del Departament de Cultura i també del pagament de les despeses de conservació i custòdia dels béns durant tots aquests anys. Així ho defensa en el recurs d'apel·lació que el Consorci presentarà aquesta setmana contra la sentència de l'art de la Franja.

De la seva banda, el Bisbat de Lleida es mostra en desacord amb el que diu la sentència, doncs creu que no vulnera els acords signats amb anterioritat amb l'Aragó perquè aquests fan referència a tribunals eclesiàstics i ara ha estat demandat pel civil i no ha rebut cap ordre de retirar-se del litigi.

 

Participació