Lleida commemora el 83è aniversari del bombardeig al Liceu Escolar

Pueyo: "El feixisme no és només un episodi històric del passat sinó una amenaça latent que cal mantenir a ratlla"

Imatge de l'homenatge a les víctimes del bombardeig
Imatge de l'homenatge a les víctimes del bombardeig | ACN
Redacció
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:41h
Lleida ha commemorat aquest dilluns el 83è aniversari del bombardeig al Liceu Escolar, que va tenir lloc el 2 de novembre del 1937 i en el qual van morir 48 alumnes i diversos professors. L'alcalde Miquel Pueyo i la regidora Sandra Castro han dipositat un ram de flors al monument "Memòria, Dignitat i Vida" que homenatja a les víctimes i supervivents del bombardeig.

En la seva intervenció, Pueyo ha assenyalat que "el feixisme no és només un episodi històric del passat sinó una amenaça latent que cal mantenir a ratlla". Per prudència davant la Covid-19, l'acte no ha comptat enguany amb la presència dels supervivents d'aquell bombardeig. Tot i això, la Paeria els ha fet arribar un ram de flors i han pogut seguir l'acte en directe per internet.

Pueyo ha recordat totes aquelles persones, infants i adults, que van perdre la vida durant aquell bombardeig per part de l'avicio italiana, aliada del general Franco, quan es compleixen 83 anys d'aquell tràgic succés per la capital del Segrià. "La Guerra Civil Espanyola va ser una guerra més internacional que civil", ha indicat.

Així mateix, l'alcalde de Lleida ha expressat el rebuig "al feixisme, a la violència i a la intolerància" i ha defensat que "preservar la memòria és un deure cívic que tenim i també per fer visible el compromís amb la tolerància, la cultura de la pau, amb el diàleg i amb la defensa dels drets i les llibertats de les persones".