La Paeria obre el pavelló 3 de Fira de Lleida per atendre persones vulnerables

El Pla Iglú s'activa amb l'arribada del fred per satisfer les necessitats bàsiques de la població amb pocs recursos

Un sense sostre
Un sense sostre | Adrià Costa
Redacció
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:09h
L'Ajuntament de Lleida ha habilitat el pavelló 3 de Fira de Lleida, als Camps Elisis, com a allotjament hivernal nocturn d'urgència, en el marc del Pla Iglú. L'espai s'està acabant d'adequar i està previst que dilluns entri en funcionament amb els serveis d'allotjament, menjador, dutxes i consigna.

L'objectiu és atendre les necessitats bàsiques de persones que amb l'arribada del fred es poden trobar en situació de vulnerabilitat. La Paeria ha optat per aquest espai ja que té prou capacitat per acollir la població que s'hi derivi, principalment de l'àrea dels serveis socials, i a la vegada garantir les mesures de seguretat contra la covid-19, com ara respectar el toc de queda, la distància personal, la neteja de mans i l'ús de mascareta.

El refugi farà especial incidència en l'àmbit de la salut per articular els protocols necessaris, donat l'estat actual i l'evolució que pugui tenir la pandèmia.

El Pla Iglú s'activa davant la davallada de temperatures nocturnes i té com a prioritat oferir recursos a la gent més vulnerable per prevenir-los de les conseqüències del fred. El refugi nocturn complementarà el servei que ja es presta a l'allotjament de Jericó, contractat per la Paeria. L'Ajuntament desenvolupa el Pla Iglú amb un equip tècnic, amb professionals del sector, i en coordinació amb entitats de la ciutat, que també vetllen per la població amb menys recursos.