Tot sants

Reservades prop de 4.000 entrades per accedir al cementiri de Lleida per Tots Sants

L'aforament està limitat a 2.000 persones simultànies i a un màxim d'una hora i mitja de visita per facilitar la rotació

per Redacció , 29 d'octubre de 2020 a les 11:21 |
Dues dones al cementiri | Arxiu ND
L'aplicació habilitada per l'Ajuntament de Lleida per reservar l'entrada al Cementiri Municipal per la festivitat de Tots Sants ja ha rebut prop de 4.000 reserves, la majoria per a la festivitat de l'1 de novembre, però també pels dies previs, el 30 i 31 d'octubre. L'aforament està limitat a un màxim de 2.000 persones simultànies i a un màxim d'una hora i mitja de visita per tal de facilitar la rotació dels assistents i evitar aglomeracions en el marc de la pandèmia. És per això que aquest cap de setmana es reforçarà el personal del cementiri amb controladors d'accés, treballadors de la regidoria, agents cívics, voluntaris de Protecció Civil i agents de la Guàrdia Urbana.

Les persones que vulguin visitar el Cementiri Municipal del 30 d'octubre a l'1 de novembre han de demanar cita prèvia a través de l'aplicació, que s'ha posat en marxa per controlar l'aforament en la situació actual d'alerta sanitària per l'epidèmia de la covid-19. Des de la Paeria informen que no cal imprimir les entrades, ja que es podran mostrar des del mòbil. A més, partir d'aquest dimarts, també es podran reservar visites per telèfon al 973 700 313.


El dispositiu que prepara el departament de Salut Pública intensificarà el control d'accés, que es farà únicament per la porta principal, i la informació als visitants.

Així, la plantilla de treballadors del cementiri es veurà complementada amb controladors d'accés, treballadors de la regidoria, agents cívics i voluntaris de protecció civil, que orientaran als visitants, a més dels agents de la Guàrdia Urbana, que vetllaran en tot moment per dirigir el trànsit i evitar qualsevol incident. També es preveu un reforç de la senyalització dels circuits d'entrada i sortida per evitar que hi hagi persones que es desorientin i passin més estona de la necessària al recinte.

 

Participació