L'humorista gràfic Ermengol dona el seu llegat artístic com a dibuixant de premsa

Inclou 20.211 vinyetes que mostren què ha succeït a Lleida i al món els darrers 35 anys des del punt de vista de l'autor

Redacció
28 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:03h
Una vinyeta d'Ermengol
Una vinyeta d'Ermengol | Ermengol
L'humorista gràfic i il·lustrador Armengol Tolsà (Canals, Argentina, 1958), conegut artísticament com a Ermengol, ha formalitzat aquest dimecres la donació de la seva obra a l'Ajuntament de Lleida.

Inclou més de 20.000 dibuixos originals, gairebé la totalitat de la seva producció com a humorista gràfic en la premsa escrita, així com exemplars de tots els seus llibres publicats. Aquest valuós arxiu, una crònica històrica del que ha succeït a Lleida i al món els darrers 35 anys des de l'esmolat punt de vista de l'autor, serà custodiat a partir d'ara per l'Arxiu Municipal de Lleida, mentre que una selecció representativa de les seves millors obres entrarà a formar part de la col·lecció del Museu d'Art Jaume Morera.

Per tal que la ciutadania pugui conèixer aquesta donació, el Museu d'Art Jaume Morera presenta una mostra de petit format, que es podrà visitar fins el pròxim 10 de gener del 2021, i que recull un breu mostra representativa del contingut de l'obra cedida. Es tracta d'una exposició que aplega una quarantena d'originals així com una desena de publicacions de l'autor que esdevenen a la vegada un petit repàs retrospectiu de tota la seva trajectòria.