Auditories a les escoles de Lleida per estalviar energia

Les accions correctores que ja es proposen per a aquest curs permetran reduir un 10% el cost anual de llum, aigua i gas

Redacció
27 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:41h
L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa un projecte d'Auditories Energètiques als centres escolars de Lleida amb l'objectiu d'analitzar i aplicar mesures d'estalvi en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que estableix l'Agenda 2030. Les mesures correctores que ja es proposen per a aquest curs permetran reduir un 10% el cost anual de llum, aigua i gas dels centres públics de primària. Es tracta d'un projecte conjunt de les regidories d'Educació i Transició Ecològica que contribueix a estalviar emissions de CO2 a l'atmosfera per fer front a l'actual emergència climàtica.

Els tinents d'alcalde Sergi Talamonte i Sandra Castro, juntament amb l'arquitecte expert en construccions sostenibles Josep Bunyesc, han visitat aquest dilluns al matí les escoles Francesco Tonucci i Parc de l'Aigua per conèixer de primera mà les necessitats energètiques d'aquestes escoles i veure quines accions es poden aplicar per reduir consums.

Talamonte ha explicat que el projecte d'Auditories Energètiques s'adreça a les escoles perquè és un espai on hi ha una despesa important "en un any especialment complicat en què s'han d'airejar totes les aules constantment i hem de fer un treball intens per aconseguir contenir la despesa energètica".

El projecte s'ha iniciat aquest mes d'octubre i fins al desembre es faran visites diagnòstiques a les escoles Camps Elisis, Frederic Godàs, Francesco Tonucci, Parc de l'Aigua, Enric Farreny, Joan Maragall i l'Escola Espiga. Al mes de gener es preveu finalitzar la ronda de visites al conjunt de 27 centres escolars de primària de la xarxa pública.