Localitzat sa i estalvi el boletaire perdut a Bonrepòs

L’ha vist l’helicòpter, cansat i desorientat, i ha estat traslladat a l’Hospital del Pallars per passar revisió mèdica

Imatge del dispositiu de recerca aquest matí
Imatge del dispositiu de recerca aquest matí | Bombers
26 d'octubre del 2020
Els Bombers de la Generalitat han trobat aquest migdia, a les 13:42 hores, el boletaire de 68 anys que romania perdut i es buscava des d’ahir al migdia a la zona de Bonrepòs, al terme de Gavet de la Conca. Ha estat l’helicòpter qui l’ha localitzat amb vida, cansat i desorientat, després de passar 24 hores a la intempèrie i haver passat la nit al ras. L’home ha estat traslladat a l’Hospital del Pallars, on passarà reconeixement mèdic.
 
Des de l’helicòpter de Bombers s'ha detectat un objecte que podia indicar el pas recent d’algú per una zona situada a uns dos quilòmetres del darrer punt d’albirament de la persona, i lleugerament al sud-oest dels sectors on aquest matí es desenvolupava la recerca terrestre. L’aparell ha aterrat i els efectius GRAE han inspeccionat l’element, que ha resultat ser la jaqueta de l’home extraviat. Al cap de poc, el trobaven.

L’home ha estat traslladat amb l’helicòpter fins al punt des d’on es coordinava la recerca, a peu de la carretera L-911. Allà, la seva família n’ha fet el reconeixement oficial i, tot seguit, el mateix helicòpter dels Bombers l’ha traslladat fins a l’Hospital de Tremp. Fonts del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) indiquen que el seu estat és menys greu, a l’espera d’un reconeixement mèdic en profunditat.

Un cop finalitzada la recerca, el responsable de l’operatiu ha desactivat tots els recursos: un altre helicòpter, en aquest cas dels Mossos d’Esquadra, i 14 dotacions dels Bombers, entre les quals una unitat canina, una unitat del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i mitjans terrestres dels parcs de Sort, Oliana, Artesa de Segre, les Borges Blanques, Guissona, la Pobla de Segur, Tremp, Torà, Àger, Ponts i Isona.

També s’havien activat set patrulles dels Mossos d’Esquadra, entre les quals un mitjà aeri i membres de la Unitat d’Intervenció en Muntanya i de la Unitat Canina, unitats del SEM i voluntaris.

24 hores desaparegut

La recerca de l’home va començar ahir dissabte, 24 d’octubre, a les 16:50 hores de la tarda. Va ser el seu company de sortida qui va donar la veu d’alarma en no tenir-ne cap notícia des de les 14h. L’indret on se l’ha trobat hauria estat el següent sector a inspeccionar després de les àrees de recerca delimitades aquest matí.